Никад није касно: Брчко добило буџет за 2012.

Посланици брчанског парламента синоћ су већином гласова усвојили буџет Брчко Дистрикта БиХ за ову годину у износу од 220.238.000 КМ, као и законски акт о његовом извршењу, јавио је дописник Агенције ОНАСА. Буџет за чије усвајање је гласало 25, а против два посланика, усвојен је по хитном поступку и на истеку посљедњег дана примјене одлуке […]

понедељак, 2 априла, 2012 / 10:05

Посланици брчанског парламента синоћ су већином гласова усвојили буџет Брчко Дистрикта БиХ за ову годину у износу од 220.238.000 КМ, као и законски акт о његовом извршењу, јавио је дописник Агенције ОНАСА.

Буџет за чије усвајање је гласало 25, а против два посланика, усвојен је по хитном поступку и на истеку посљедњег дана примјене одлуке о привременом финансирању.

Усвојени буџет већи је за четири милиона КМ од оног који је предложила Дирекција за финансије Брчко Дистрикта БиХ.

Његовом усвајању претходило је десеточасовно разматрање око 740 амандмана на поједине ставке у предложеном документу.

Од 320 амандмана, колико су их Комисији за буџет и финансије Скупштине Брчко Дистрикта БиХ доставили Одјељења Владе, Полиција, правосудне и друге институције Дистикта, посланици су усвојили 312, док од 376 амандмана градоначелника Брчког, које је ова комисија предочила посланицима, Скупштина није подржала само шест.

Нити један од 40 амандмана упућен на овогодишњи буџет, који се углавном односе на инвестиције у изградњу или реконструкцију водоводне, канализационе и електричне мреже, асфалтирање путева и у остале комуналне потребе, што су их надлежној скупштинској комисији доставили Клуб посланика Независна демократска партија – Социјалистичка партија и независни посланик Радослав Богичевић, није добио потребну посланичку већину.

Мирослав Гаврић, градоначелник Брчког рекао је новинарима пред почетак скупштинског засједања да се приликом израде буџета за 2012. годину водило рачуна да он садржи и социјалну и развојну димензију, као и да буду обезбијеђена средства за капиталне инвестиције, чији је планирани износ, како је рекао, око 30 милиона КМ.

На крају маратонског скупштинског засједања, које је пречесто прекидано избог посланичкое сујете изазване неприхватањем њихових амандмана, усвојена је и одлука о висини стопе пореза на некретнине у дистрикту Брчко у 2012. години која ће износити 0,05 одсто. 0 КОМЕНТАРА

  1. Молим Администратора да ми у најкраћем времену омогући приступ сајту Фронтал.рс на налогу Млађан Динкић јер већ дуже вријеме не могу да се пријавим пошто систем одбија моју приступну шифру а приступну шифру није могуће промјенити уношенјем мејла.
    Унапријед захвалан Фронталу а и мрзитељу Заметици чији се профил први пут користи за нешто паметно.

    Младен Софреновић
    [email protected]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *