Није Томпсон тандркао улудо: Хрватска упутила медицинску опрему Монтенегрину Нухоџићу и екипи

У Подгорицу је данас допремљена донација медицинске заштитне опреме – 50.000 комада хируршких маски, 2.000 литара медицинског алкохола, 2.000 комада визира и 1.000 комада заштитних медицинских наочара – коју је Хрватска упутила Црној Гори, наводи се у саопштењу МУП Црне Горе.

уторак, 12 маја, 2020 / 15:43

Како наводе, министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић захвалио је Влади Хрватске, а посебно потпредсједнику и министру унутрашњих послова Давору Божиновићу на одличној сарадњи и данашњој донацији.

„У овим тешким и захтјевним временима, солидарност, заједништво и пријатељство су неопходни и немају цијену. Црна Гора у Хрватској има искреног и правог пријатеља. То осјећају и грађани Црне Горе, а посебно цијене подршку коју Хрватска пружа Црној Гори у процесу европских интеграција“, казао је Нухоџић.

Нухоџић је истакао да досадашњи резултати показују да су Влада Црне Горе, све институције и цјелокупно друштво реаговали одговорно и благовремено.

„Ипак, и даље морамо поштовати мјере и ставове струке, морамо бити савјесни и одговорни, како би и ова фаза борбе против коронавируса била што успјешнија“, закључио је министар.

Амбасадор Хрватске у Црној Гори Веселко Грубишић изјавио је приликом примопредаје опреме да Хрватска жели показати Црној Гори добросусједску солидарност и похвалио сарадњу са црногорским државним институцијама током епидемије коронавируса.

„Хрватска ће наставити да подржава Црну Гору на путу према чланству у ЕУ“, закључио је Грубишић.1 КОМЕНТАР

  1. Не помажу србијици ни молебани, па ни литије. Где ћемо на летовање? Око нас су све „непријатељске“ државе.

Оставите одговор