Није то само градска мода: Дубичко село Пуцари добило први мурал

Село Пуцари добило је свој први мурал. На кући породице Бабић у овом дубичком селу мурал под називом "Уточиште" израдила је бањалучка умјетница Наташа Коњевић.

субота, 5 августа, 2017 / 01:08

Коњевићка је завршила Академију умјетности у Бањој Луци,а тренутно похађа мастер студије на Факултету примјењених умјетности у Београду,одсјек Графика и књига.

Добитница је бројних домаћих и међународних награда и признања. До сада је поставила шест самосталних изложби, а учествовала је на многим колективним изложбама у земљи и иностранству у протеклих осам година.

На идеју да своју дједовину умјетнички украси дошао је Саша Бабић који је родом из Пуцара, а тренутно живи и ради у Градишци.

Овај велики љубитељ умјетности каже да је осликавање мурала трајало 8 дана, а да су још прије неколико година други умјетници украсили бунар у дворишту као и неке друге детаље домаћинства.

"Ја нисам богат човјек, него љубитељ умјетности и када сам желио поставити мурал на дједову кућу, препоручили су ми сликарку Коњевић која важи за најуспјешнију у нашој земљи за осликавање фасада",објашњава Бабић.

Он је најавио да ће наредно љето у дворишту куће поставити и телескоп који је недавно набавио, а који ће бесплатно моћи да користе сви који то желе, те позвао своје суграђане који воле умјетност да слободно посјете домаћинство у Пуцарима и погледају најновији мурал умјетнице Наташе Коњевић.

ИЗВОР: РТВ Козарска ДубицаОставите одговор