Није ни чудо што се ово дешава МУП РС: Блутут се мора написати на енглеском

МУП, правдајући се због хапшења члана Рестарт Српска, у свом саопштењу показује неписменост и незнање при употреби српског језика, па онда не чуди што су се у погледу односа са јавношћу нашли ту гдје су сада. Почев од већ чувене конференције за штампу поводом смрти Давида Драгичевића, па до латиничења данас.

субота, 7 јула, 2018 / 18:17
Министарство унутрашњих послова Републике Српске демантује наводе удружења "РеСтарт Српска", а које су пренијели поједини медији, који се односе на наводно вршење психолошког притиска на лица која су организовала или која суучествовала у организацији скупова "Правда за Давида", не само у Бањалуци, него и на ширем подручју Републике Српске.
Наиме, полицијски службеници МУП-а Републике Српске су јуче, у оквиру акције кодног назива "Bluetooth", извршили претрес на више од 30 локација и испитали 27 лица због сумње да су извршили кривична дјела "Неовлаштено пружање медицинских услуга" из члана 199 КЗРС и "Неовлаштено бављење одређеним занимањем" из члана 310 КЗРС.
Међу овим лицима, слободе је лишено и лице иницијала Н.Ђ. које је између осталог и члан удружења "РеСтарт Српска".
Такође, поједини чланови "РеСтарт Српска" су јуче, долазили на локације на којима су у то вријеме вршени претреси у оквриру ове акције и захтијевали да уђу у објекат, што им полицијски службеници нису дозволили, јер би то представљало кршење законом прописаних процедура и притисак или ометање на рад полицијских службника.
Иако појединци настоје да полицијске акције и активности представе као тенденциозне, Министарство унутрашњих послова Републике Српске наставиће да предузима законом предвиђене мјере и радње на спречавању, откривању и расвјетљавању кривчних дјела.
Лица за која се сумња да су извршиоци кривичних дјела, а према којима Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузима законске мјере и радње не могу се крити иза група, удружења, организација, странака и слично.