Није нека вијест да је Богданић био у Теслићу

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић присуствовао је данас сједници републичког одбора Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске која је одржана у Теслићу.

петак, 23 марта, 2018 / 20:22

Разговарано је о актуелним темама у здравству, правима радника и материјално-социјалном положају радника у здравству посебно у примјени Посебног колективног уговора.

Представници синдиката и министар Богданић су се усагласили да ће се у наредном периоду разговарати о евентуалној корекцији Посебног колективног уговора на начин да радници не буду оштећени у остваривању својих права, а да се примјена Посебног колективног уговора олакша и унаприједи од стране руководилаца здравствених установа.

На сједници синдиката било је ријечи и о одласцима нарочито средњег медицинског кадра и констатовано да одлазак здравствених радника у иностранство за сада не угрожава рад здравствених установа, али да се овом проблему мора приступити озбиљно у наредном периоду.

Представници Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске су информисали министра Драгана Богданића да су Министарству рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске упутили захтјев за преиспитивање репрезентативности свих синдиката у здравству.

Представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске наставиће да се редовно, као и до сада, састају са представницима синдиката ради консултација о актуелним темама у области здравства.