Није истина да ће Тадић мирити исламску заједницу

Из кабинета предсједника Србије Бориса Тадића данас је демантована информација која се појавила у медијима, да ће предсједник Србије бити један од потписника споразума о успостављању јединствене исламске заједнице у Србији. “То није истина”, речено је у Тадићевом Кабинету. Београдски дневник “Данас” објавио је да ће у сриједу, 19. октобра, у Београду бити потписан споразум […]

понедељак, 17 октобра, 2011 / 16:17

Из кабинета предсједника Србије Бориса Тадића данас је демантована информација која се појавила у медијима, да ће предсједник Србије бити један од потписника споразума о успостављању јединствене исламске заједнице у Србији.

“То није истина”, речено је у Тадићевом Кабинету.

Београдски дневник “Данас” објавио је да ће у сриједу, 19. октобра, у Београду бити потписан споразум о јединственој исламској заједници у Србији, чиме ће, како је наведено, бити стављена тачка на вишегодишње подјеле у исламској заједници.

Лист је навео да ће споразум први потписати предсједник Србије Борис Тадић и бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

Затим би требало да га потпишу и вјерски поглавари Турске и БиХ – Мехмед Гормез и Мустафа Церић, а након тога споразум би требало да буде понуђен сукобљеним челним представницима Исламске заједнице у Србији и Исламске заједнице Србије – муфтији Муамеру Зукорлићу и реис-ул-улеми Адему Зилкићу, по принципу “узми или остави”, навео је лист.