Није Дорис, већ Станислава Пак – није шија, него врат

Платформа предсједника Србије Томислава Николића о Косову и Метохији склона је промјенама и дорадама, а граница испод које се неће ићи је признавање Косова и Метохије, каже савјетник српског предсједника Станислава Пак. Она је навела да Бриселски споразум не рјешава комплетно ситуацију, те да је Николић платформу написао, прије свега, зато што се од Србије […]

понедељак, 25 маја, 2015 / 10:16

Платформа предсједника Србије Томислава Николића о Косову и Метохији склона је промјенама и дорадама, а граница испод које се неће ићи је признавање Косова и Метохије, каже савјетник српског предсједника Станислава Пак.

Она је навела да Бриселски споразум не рјешава комплетно ситуацију, те да је Николић платформу написао, прије свега, зато што се од Србије очекује у неком тренутку споразум о нормализацији са Приштином, па је потребно да се стратешки плански приступи том догађају.

"Ради се о неком коначном решењу наших односа у вези са Косовом и Метохијом… Желимо да остваримо оно што је некакав минимум, што можемо по Уставу да прихватимо. Да ли је то реално или не време ће показати", рекла је Пакова за телевизију "Пинк", наводећи да се и премијер Александар Вучић позитивно изјаснио о платформи.

Напомињући да албанска страна већ вијековима има стратегију и план како да оствари "велику Албанију", Пакова је оцијенила да би Србија требало да има план шта жели у односима са албанском страном на Косову и Метохији.

"Најгора могућа тактика би била да немате никакву стратегију, никакву платформу за даље разговоре са Албанцима", рекла је Пакова.

Она је истакла да је циљ платформе очување територијалног интегритета земље, те да се дипломатским средствима и разговорима оствари оно што је интерес.

Говорећи о повратку лидера СРС-а Војислава Шешеља у Хаг, Пакова је навела да постоји процедура и прописи који морају бити испоштовани, али да Србија мора да постави питање зашто је жалбено, умјесто претресног вијеће, поднијело захтјев за враћање Шешеља. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *