Није Бадње вече, али Џафи мало глуми Вучића

Члан Предсједништва БиХ испред муслимана (а није Жељко Комшић) оштро реагује на сваки састанак Бања Лука – Београд, те пријети ратом. Сада је он био у позицији да обавља саборност.

петак, 25 јануара, 2019 / 16:47

У Црној Гори боље, откако је Србима горе (Још да укинемо Горски вијенац у школама)

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић примио делегацију Бошњачког савјета у Црној Гори

Предсједник и потпредсједник Бошњачког савјета у Црној Гори Мирсад Џуџевић и Адмир Адровић, уз честитке на избору у Предсједништво БиХ, информисали су Џаферовића о досадашњем раду и будућим активностима кровне националне бошњачке институције у овој земљи.

Током разговора је истакнуто да је положај Бошњака у Црној Гори у значајној мјери поправљен у односу на период прије проглашења црногорске независности, али да има простора за додатни напредак у остваривању права, нарочито у области образовања.

Џаферовић је дао пуну подршку Бошњачком савјету у Црној Гори, истичући да ће са  позиције члана Предсједништва БиХ дати пуни допринос сарадњи бошњачког народа у обје државе, као и унапређењу генерално добрих односа Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Џамија у Загребу или Хрватско цвијеће?

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић примио делегацију Исламске заједнице у Хрватској

Делегација Исламске заједнице у Хрватској, предвођена муфтијом Азизом Хасановићем и предсједником Сабора Мирзом Шабићем, информисала је Џаферовића о активностима које проводи, као и општем положају муслимана у Републици Хрватској.

Истакнуто је задовољство добрим положајем Исламске заједнице, као и добра сарадња са институцијама Републике Хрватске.

Члан Предсједништва БиХ Џаферовић захвалио се на упућеним честиткама поводом избора у Предсједништво БиХ, те информисао саговорнике о тренутној ситуацији у БиХ, истакавши да је потребно унапређивати односе међу државама, али и свим народима и конфесијама, како у БиХ, тако и у региону.