Ни у МУП РС не могу писати азбуком ријеч „Еразмус“

Питање је какву би „Похвалу лудости“ Еразмо Ротердамски написао на тему односа институција Српске према српском језику и писму, па саопштење из МУП РС доносимо као још један примјер у низу „латиничења“ наше власти.

четвртак, септембар 14, 2017 / 12:01

Управа за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Факултетом безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци организујe у петак, 15. септембра 2017. године са почетком у 10,00 часова, округли сто „Управљање ризиком од природних катастрофа“.

Циљ округлог стола је презентација пројекта под називом „Развој мастер програма за спречавање природних катастрофа – кризни менаџмент Западног Балкана“ који се реализује у оквиру ERASMUS+ програма, као и размјена искуства различитих субјеката који учествују у заштити и спасавању у ванредним ситуацијама.

Дневним редом планирано је и практично демонстрирати опремe и средства која се користе у ванредним ситуацијама изазваним природним катастрофама, као што су покретни систем везе, моторни чамци, гашење пожара из ваздуха и друго.2 КОМЕНТАРА

  1. „Развој мастер програма за спречавање природних катастрофа – кризни менаџмент Западног Балкана“
    Iliti na Srpskom – “ Short course for master of disaster“. Najgore po Srpski pravopis je upotreba engleskih termina napisanih cirilicom „upravo“ onako kako se izgovarju. Tu nam ni Karadzic Vuk ne moze pomoci.

  2. уназад прије неколико година, ЧАК и за ове власти, бар из званичних јавних институција, сви папири које је грађанин добијао су били ћирилични…,са „порастом патриотизма и бриге за нацију“ данас у МУПУ, Електтро итд, све чешће су латинична општења са народом..,
    Према томе, ако лаже коза не лаже рог..,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *