Независно ухођење директора: Са пута штедње на пут јагњетине

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је јуче да ће у шумским газдинствима која биљеже губитак од данас плате бити смањене за десет одсто, те укинуте стимулације. "Најкасније у септембру са `Шумама Републике Српске` треба да на сличном састанку анализирамо и видимо шта је постигнуто, те које је газдинсво остварило позитивно пословање, а које […]

четвртак, март 28, 2013 / 08:33

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је јуче да ће у шумским газдинствима која биљеже губитак од данас плате бити смањене за десет одсто, те укинуте стимулације.

"Најкасније у септембру са `Шумама Републике Српске` треба да на сличном састанку анализирамо и видимо шта је постигнуто, те које је газдинсво остварило позитивно пословање, а које није, јер ће пословање бити оно што детерминише да ли ће менаџмент остати или неће", истакла је Цвијановићева новинарима у Бањој Луци након састанка са директором и управом Јавног предузећа "Шуме Републике Српске" и директорима шумских газдинстава, којем су присуствовали и лидери ДНС, СП и СНСД-а, коалиционих странака – Марко Павић, Петар Ђокић и Милорад Додик.

Како јављају Независне новине (слика) менаџмент Шума је након овог састанка продужио у ресторан "Мај веј" познат по јагњетини.

Новине јављају како су вруће месо директори платили из касе предузећа, што, како се наводи, никако није у складу са новим мјерама штедње.0 КОМЕНТАРА

 1. „менаџмент српских шума“ 😮

  некако складно звучи, дај да их видимо са моторкама у рукама!?
  Који су то клошари све са том сељанчуром цвијановићком, чуј смањиће плате радницима у предузећима која не буду пословала бла бла бла..по њеној вољи!?
  Па радник је ваљда радник исти и у Рибнику и у Фочи и у Палама, сви исте послове обављају, ако сијече стабло ваљда га на исти начин сијеку сви, шта сад значи да једном умањиш плату што није сјекао с лијева на десно или шта пичка ти материна мутава сељанко?
  Вратите ви шумска газдинства у власништво локалних заједница па ће се онда знати ко је за шта крив и ко за шта одговара, овако је ваша власт директан кривац за тај огромни лоповлук и тих „несталих“ 30 милиона?
  Па нису то радници однијели са собом, већ сте ви лопуже то прогласили ненаплативим!

Оставите одговор