Независни и проеуропски Сарајстанци отворили канцеларију у Приједору

Предсједник и потпредсједник Независног блока БиХ, Сенад Шепић и Садик Ахметовић данас су са својим коалиционим партнерима из Проевропског блока, партнерима и кандидатима из приједорске изборне јединице отворили канцеларију ове странке у Приједору.

недеља, 23 септембра, 2018 / 23:05

Прије тога, посјетили су Сански мост, разговарали са мјештанима и представили им програм и визију нове, боље БиХ.

Садик Ахметовић, кандидат за предсједника/потпредсједника Проевропског (зашто не проеуропског?) блока Републике Српске, нагласио је да је отварање канцеларије само почетак.

– С обзиром на број чланства и симпатизера Независног блока у Босни и Херцеговини, планирамо да отворимо канцеларије у свакој општини наше државе БиХ. Надамо се да ћемо тако идеју, платформу и Независног блока и Патриотског блока БиХ приближити свим Босанцима и Херцеговцима, нагласио је Ахметовић.

Он је додао да је посебно везан за Приједор и Приједорчане јер су преживјели стражне ратне злочине, као и Сребреничани, његови суграђани који су преживјели геноцид.

Према истраживањима свих релевантних невладиних организација, Ахметовић води у кампањи за предсједника РС из реда бошњачког народа.

Осим Шепића, Ахметовића, данас је у Приједору са њима био носилац изборне листе Патриотског блока БиХ из ове изборне јединице за Скупштину РС и предсједник Удружења логораша бањалучке регије Мирсад Дуратовић, те предсједник Великог одбора НБ Елмедин Ђузел.