Незапосленост повратника у Дрвару

ДРВАР – На подручје дрварске општине до краја прошле године вратило се око 8 000 Срба или 46 одсто од пријератне популације, а свега је их је 400 запослено.  Дрварско Удружење "Одрживи повратак" упозорило је да нису створени услови за одрживи повратак, те да је мало учињено на реинтеграцији предратних становника због чега су многи […]

понедељак, април 4, 2011 / 15:43

ДРВАР – На подручје дрварске општине до краја прошле године вратило се око 8 000 Срба или 46 одсто од пријератне популације, а свега је их је 400 запослено.

 Дрварско Удружење "Одрживи повратак" упозорило је да нису створени услови за одрживи повратак, те да је мало учињено на реинтеграцији предратних становника због чега су многи млади напустили или намјеравају да напусте ову општину у потрази за егзистенцијом и сигурнијом перспективом.

Начелник општине Дрвар Анка Папак Додиг упутила је апел надлежним ентитетским и државним министарствима и међународним организацијама у БиХ да се активније укључе у реализацију пројеката одрживог повратка.

Она је подсјетила да је општина Дрвар прије рата имала око 17 500 становника, од чега око 6 000 запослених, док данас има око 8 000 становника и око 1 100 запослених, од којих је тек сваки двадесети повратник.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *