Незаконитости у категоризацији бораца

Станица јавне безбједности Мркоњић Град поднијела је Окружном тужилаштву у Бањој Луци извјештај против једног лица из Рибника због основане сумње да је починило кривично дјело несавјесног рада у служби, издавањем незаконотих ријешења о категоризацији бораца. Пoртпарол Mинистарства унутрашњих послова Републике Српске, Мирна Шоја изјавила је Срни да је ријеч о бившем службенику за питања […]

понедељак, 16 маја, 2011 / 12:52

Станица јавне безбједности Мркоњић Град поднијела је Окружном тужилаштву у Бањој Луци извјештај против једног лица из Рибника због основане сумње да је починило кривично дјело несавјесног рада у служби, издавањем незаконотих ријешења о категоризацији бораца.

Пoртпарол Mинистарства унутрашњих послова Републике Српске, Мирна Шоја изјавила је Срни да је ријеч о бившем службенику за питања борачко-инвалидске заштите у општини Рибник.

"Он се сумњичи да је радећи на мјесту вишег стручног сарадника у Одјељењу борачко-инвалидске заштите током пет година издао више од 300 ријешења о категоризацији бораца, супротно важећим прописима", рекла је Шоја.

Шоја је навела да је ово лице на тај начин омогућило незакониту исплату борачких додатака за неколико стотина "корисника".

Из извора блиских запосленима у општини Рибник Срни је потврђено да је ријеч о Драги Ивановићу.