Невјероватно, али десило се: МУП РС послао саопштење о корона-контроли кафана, а болест није латинична!

Након гомиле критичких текстова Фронтал.РС, десило се. И то у формулацији: "МУП Републике Српске ће и у наредном периоду наставити са предузимањем мјера и радњи из своје надлежности ради превенције и спречавања ширења коронавируса "КОВИД – 19".

уторак, 25 августа, 2020 / 13:16

Уопште нам не смета материјална грешка у саопштењу (будући да је име вируса САРС-КоВ-2, док се КОВИД-19 назива болест коју узрокује), те искрено поздрављамо одговорна лица у МУП РС и позивамо их да наставе радити свој посао на српском језику и писму, као што их обавезују писани и неписани закони. Још једино такве установе и језичка пракса у њима, служе као привремени и истински неубједљив доказ да културни геноцид над српским народом није у потпуности успио.

Циљ текстова Фронтал.РС, посебно под ознаком Латиничење и Азбукоубиство, колико год они неком дјеловали оштро, јесте управо овакав резултат.

Дакле, да се види како нико није умро или остао без посла, зато што је у саопштењу из Владе РС, односно оружане силе Српске која је једина преостала од НАТО "реформи одбране", написао нешто онако како изговара. На понос полицајцима палим за стварање Републике Српске.

Надамо се да ово српско К, умјесто страног Ц у имену болести није посљедица неке "грешке", те да ће се наставити оваква пракса. У то име са нескривеним задовољством објављујемо не једно, већ два саопштења МУП РС у цјелости, стављајући овај текст под таг Азбуковаскрсеније:

Збогом ЦОВИДЕ, не видјели те више (Ни у кафани, ни у новинама)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске континуирано проводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом.

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске су протеклог викенда у циљу провјере поштовања ових мјера провели низ активности у сарадњи са комуналном полицијом и инспекцијским службама, те су евидентирали три кривична дјела "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије".

  • У петак, 21.08.2020. године полицијски службеници Полицијске станице Србац заједно са представницима Комуналне полиције општине Србац, утврдили су да се у Омладинском дому на подручју општине Србац на приватној прослави налази око 100 лица. У току је рад на комплетирању предмета због постојања основа сумње да је извршено КД "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије".
  • У петак, 21.08.2020. године полицијски службеници Полицијске станице Теслић, Полицијске управе и Јединице жандармерије Добој су у временском периоду од 22,30 до 24,00 часова извршили контролу у кафе бару у Теслићу, гдје је утврђено да се налази 351 лице. Упознат дежурни тужилац, који се изјаснио да постоје обиљежја КД "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије".
  • У ноћи 21. на 22.08.2020. године у времену од 23,00 до 01,00 часова полицијски службеници ПС Прњавор заједно са припадницима Комуналне полиције општине Прњавор извршили обилазак укупно девет угоститељских објеката, те је том приликом у једном локалу затечено преко 50 лица. Обавјештен дежурни тужилац, који је наложио да се тужилаштву на одлуку достави извјештај о предузетим мјерама и радњама.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП Републике Српске ће и у наредном периоду наставити са предузимањем мјера и радњи из своје надлежности ради превенције и спречавања ширења коронавируса "КОВИД – 19".

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

Бонус вијест: Требињац пријетио Додику и Вучићу, па саслушан

Полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске саслушали су у својству осумњиченог за кривично дјело "Угрожавање сигурности" лице Г.К. из Требиња и против њега ће у наредном периоду бити поднешен извјештај надлежном окружном тужилаштву о почињеном кривичном дјелу.

Припадници Одјељења за високотехнолошки криминалитет су запримили информације о пријетњама упућеним српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједнику Републике Србије Александру Вучићу, а које су уочене на друштвеној мрежи Фејсбук. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружнног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наведено квалификовао као кривично дјело "Угрожавање сигурности", а полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет су у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Требиње идентификовали лице које је написало горе поменути коментар, те је утврђено да се ради о лицу Г.К. из Требиња.