Неурохирургија доктора Рикера

Замјеник помоћника државног секретара, Филип Рикер, одржао је предавање студентима у Сарајеву. Пише Рајко Васић Предавање говори много више о стању у Босни и Херцеговини него о површности амбасадних анализа, склеротозума, шаблона и парола на основу којих се у Америку Мајку шаљу извјештаји о стању у Вашој Држави. Басни и Курцоловини. Без обзира што од […]

среда, мај 22, 2013 / 07:18

Замјеник помоћника државног секретара, Филип Рикер, одржао је предавање студентима у Сарајеву.

Пише Рајко Васић

Предавање говори много више о стању у Босни и Херцеговини него о површности амбасадних анализа, склеротозума, шаблона и парола на основу којих се у Америку Мајку шаљу извјештаји о стању у Вашој Држави. Басни и Курцоловини.

Без обзира што од Рикера, а требало је и од њега и од других из Међузаја, нико није тражио пасворд, Да ли је трипут пет седамнаест, што је Рикер говорио у име еуроатлантских интеграција, што је обећао да ће погурати БиХ ка ЕУ, што је говорио у име бирача и пореских обавезника БиХ, а не у име Сједињених Америчких Држава, што је рекламирао Транспаренси, његово предавање има се сматрати само ставом Америчке Амбасаде у Сарајеву.

Али то не умањује моћ тог става.

И тим горе по БиХ.

По Филипу Рикеру све је преједноставно.

А Овдје, и од прије Кулина Бана, ништа није једноставно.
Рикер каже Није ово неурохирургија. Желећи да објасни америчку пословицу по којој не треба нешто радити прецизно него је довољно употријебити и мачету.

У та једноставна питања, за мачету, спадају Стање у Федерацији, СФ, војна имовина, односно Свраб Натоа и Додик.

Ствар, међитим, у БиХ, стоји другачије. Не виси, као што је уобичајено.

Овдје се управо користи неурохирургија, отвори нам се лобања, да би се помоћу ње чупали нокти, извршила ректоскопија, вадиле очи, чупали језици и елиминисали поједини народи који се не дају утјерати у грађане.

Неурохируршка интервенција Сејдић/Финци подузима се да Хрвати не могу изабрати у П кога они хоће. А да Срби не бирају директно свога у П. И тако је са свим неурохируршким интервенцијама у БиХ.

Кад отворим свој Универзитет позваћу једну галерију тих рикера да им кажем неколико ствари. Али оних изузетно усправних.

· Босанскохерцеговачки политичари, штагод он и ја мислили о њима, нису сами себе бирали. Нико овдје није зајебао грађане на изборима, Србе Хрвате и муслимане.

· Ко је рекао да грађани, на које се толико позива, желе да иду у Нато и да их погура у ЕУ.

· Лаж је да ће са Еунато Интеграцијама доћи страна улагања. Како не дођоше у Грчку која пропаде. А толико је година интегрисана.

· Овдје политички лидери, штогод он и ја о њим мислили, не раде у свом интересу. Они су овдје Бирани а дијелом су и на кориштењу. Као што је и Клинтон искориштен приликом фелација. Овдје постоје реални политички и национални интереси. И као што укидање ропства у црначко право гласа нису заустављени убиством Линколна, тако ни неурохируршка интервенција, сатаром, према Додику & Лидерима, неће ријешити ништа од онога о чему поједностављују и фрустрирају АмАмб и Рикер.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *