Нетфликс улаже 100 милиона да буде више џендер

Након објављивања свог првог извјештаја о родној равноправности у јануару, Нетфликс је такође објавио резултате студије својих филмова и серија по наруџби САД- током 2018. и 2019. године. Иако је ранији извјештај покривао састав Нетфликсових запослених, сада је тај састав проширен са много више људи и сарадника.

субота, 13 марта, 2021 / 07:52

Нетфликс је најавио фонд за креативни капитал који ће уложити 100 милиона долара током пет година у диверзификацију у својој компанији и на филмском платну. Сарађиваће са спољним организацијама за које је суизвршни директор и главни директор за садржај Тед Сарандос рекао да постижу сјајне резултате у овој области. Фонд ће такође ићи у правцу успостављања прилагођеног Нетфликс програма који ће помоћи да се идентификује, обучи и обезбиједи посао за будуће таленте широм свијета.

Није случајно што је Нетфликс ове године одлучио да објави извјештаје о диверзификацији, како у оквиру популације запослених, тако и у оквиру својих продукција. Прошлог септембра, када је компанија објавила први тизер за своју тинејџерску драмску серију Гранд Арми, списатељица Минг Пајфер је говорила да су она и још троје писаца напустили емисију због расистичког искориштавања и злостављања.

"Генерално, резултати показују да је Нетфликс заиста направио нека побољшања током последње двије године. Све очи су сада упрте у Нетфликс и њихову реакцију како ће успоставити боље стандарде за мањине у својој компанији." – тврде западни медији.