07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Нетфликс најавио филм вијека, скуп 105 милиона долара

Нетфликс је већ одавно осигурао статус водећег стриминг сервиса на свијету, а толико су постали моћни да су суштински својим серијама и филмовима преокројили модерну телевизију.

уторак, 25 априла, 2017 / 15:55

Звијери без државе (Beasts of No Nation) и Бљештавило (Bright) су им поред серија два најуспјешнија филмска пројекта – а према посљедњим писањима, Нетфликс се спрема за најскупљи подухват у свом раду, гдје ће снимти најишчекиванији филм вијека.

Наводно, они су већ платили 105 милиона долара да би на великом екрану, под режисерском палицом Мартина Скорсезеа ујединли Роберта Де Нира, Ал Паћина, Харвија Китла и Џоа Пешија. 

105 милиона се односи на глобална права за филм „Ирац“, који би према процјенама требао изаћи 2019. године, а према најавама – наћи ће се у трци за Оскара.

Уз Нетфликс, филм ће продуцирати Парамаунт Пикчерс, а међународна права за филм су већ продата СТX Ентертејнменту на Канском Филм Фестивалу за 50 милиона долара.

Нетфликс ће свакао задржати глобална права, баш као што раде са свим својим садржајима.

Прича филма „Ирац“ иде овако: Ширан (Де Ниро) је плаћени убица који ради за мафију. Највјероватније је повезан са убиством Џимија Хофе (Паћино).

Џо Пеши глуми Расела Бафалина, који је шеф мафије поријеклом са Сицилије и који има мисију да уједини комплетну источну обалу у Коза Ностра организацију.

Његова опозиција је Анђело Бруно. У причу се укључује и Боби Канавале – који је њујоршки гангстер Џо Гало, којем се „Ирац“ исповиједио на смртној постељи.

Проблем представља што је договор Нетфликса и Парамаунта пао у тренутку када Бред Греј, први човјек ове продукцијске куће најавио свој одлазак.

„Скорсезеов филм је увијек ризик. Парамаунт није у позицији да ризикује, а на овај начин једино може реализовати овај пројекат“, казао је неименован извор из Парамаунта који је већину свог посла пребацио на Нетфликс.

Чарлс Брант, аутор књиге по којој се ради филм преминуо је 2003. године, само шест мјесеци прије него је његова књига била званично објављена. Ово ће бити укупно девета сарадња Роберта Де Нира и Мартина Скорсезеа, а изненађујуће дјелује податак да Ал Паћино и Скорсезе први пут сарађују на филму.

Видео представљен у септембру 2019.


Коментариши