Нетфликс: Исплатило се поскупљење

У седмици која је на измаку Нетфликс је објавио како ће својим претплатницима у САД и неколико других великих тржишта повећати цијене Стандард и Премиум пакета са 9,99 на 10,99 и с 11,99 на 13,99 долара.

недеља, октобар 8, 2017 / 14:30

Повећање мјесечне претплате од једног или два долара корисници нису дочекали с одобравањем, али није примијећено нити да су се претјерано бунили по друштвеним мрежама, па би се могло рећи да је све прошло скоро безболно.

С друге стране, инвеститори су с одушевљењем дочекали овакав начин повећања Нетфлиxових прихода, па су кренули у значајнијем броју куповати њихове акције.

То је резултирало порастом цијене од преко седам одсто у само једном дану, па је Нетфликсова акција дотакла ниво од преко 198 долара, највише икада. Резултат је то ослањања на податке из прошлости, када је Нетфликс у 2014. и 2015. подизао цијене основне претплате за по један долар, а што није имало скоро никакав учинак на раст броја претплатника тог сервиса.

Инвеститори сада очекују како ће се раст броја корисника Нетфликса наставити и поред поскупљења, и врло су оптимистични што се тиче будућег пословања ове компаније.

Успут речено, до даљњега ће цијене свих пакета Нетфликса за кориснике у Хрватској остати какве су биле и до сада: 7,99 евра за основни пакет (1 уређај), 9,99 евра за Стандард (2 уређаја, ХД) те 11,99 евра за Премиум пакет (4 уређаја, УХД).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *