Нетањаху опет пријети: Напашћемо Иран

Израелски премијер Бењамин Нетањаху позвао је међународну заједницу да заустави нуклеарни програм Ирана или ће извршити војну акцију против те земље. У обраћању министрима, Нетањаху је рекао како Иран види да нема одлучности међународне заједнице да се зауставе иранске нуклеарне активности, јавила је агенција АП. Међународна агенција за атомску енергију (ИАЕА) упозорила је да је […]

недеља, 2 септембра, 2012 / 16:37

Израелски премијер Бењамин Нетањаху позвао је међународну заједницу да заустави нуклеарни програм Ирана или ће извршити војну акцију против те земље.

У обраћању министрима, Нетањаху је рекао како Иран види да нема одлучности међународне заједнице да се зауставе иранске нуклеарне активности, јавила је агенција АП.

Међународна агенција за атомску енергију (ИАЕА) упозорила је да је Иран удвостручио производне капацитете у подземном нуклеарном постројењу Фордо и да је значајно омео њену истрагу у сумњивом војном комплексу Парчин, као и да је произвео скоро 190 килограма обогаћеног урана од 2010. године до сада.

Најновији извјештај ИАЕА-е, од 30. аугуста, допринио је додатној забринутости Запада због нуклеарних амбиција Ирана, мада Техеран пориче оптужбе да развија нуклеарно наоружање и тврди да му је обогаћени уран потребан као гориво за реактор у сврхе медицинских истраживања.

Израел је раније запријетио да ће напасти Иран уколико међународне санкције и дипломатија не успију обуздати званични Техеран и зауставити нуклеарни програм, па најновији Нетањахуов коментар одражава став Израела да је "вријеме за војну акцију против Ирана све ближе".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *