Нетанијаху Абасу: Дођи у Кнесет, а ја ћу у Рамалу

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху позвао је данас палестинског предсједника Махмуда Абаса да дође у израелски парламент и јавно призна право Јевреја на израелску земљу. „Позивам га овде: хајде да прекинемо пат-позицију. Позивам Абаса да дође у израелски Кнесет а ја ћу доћи у Рамалу”, рекао је Нетанијаху говорећи у Кнесету поводом посјете француског предсједника Франсоа […]

понедељак, 18 новембра, 2013 / 23:06

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху позвао је данас палестинског предсједника Махмуда Абаса да дође у израелски парламент и јавно призна право Јевреја на израелску земљу.

„Позивам га овде: хајде да прекинемо пат-позицију. Позивам Абаса да дође у израелски Кнесет а ја ћу доћи у Рамалу”, рекао је Нетанијаху говорећи у Кнесету поводом посјете француског предсједника Франсоа Оланда.

Према његовим ријечима, Палестинци треба да признају „историјску истину: да су Јевреји скоро 4.000 година везани за израелску земљу”, пренио је АФП.

„Јевреји су народ који има право на самоопредјељење”, рекао је он.

„У правом миру, све палестинске претензије на државу Израел ће се окончати, укључујући и националне претензије на његову територију и суверенитет”, поручио је Нетанијаху.Оставите одговор