Нестро распродаје некретнине у Српској, Србији и ЦГ

Групација "Нестро" распродаје некретнине милионске вриједности "Нестро Петрола" и "Рафинерије уља" Модрича која се налази у Републици Српској, Србији и Црној Гори. Руски инвеститори у нафтну индустрију Републике Српске убрзано траже купце за продају свих некретнина од пословних зграда и хала, до хотела, канцеларије, станови и кућа које су у власништву приватизованог ланца бензинских пумпи […]

четвртак, 25 јуна, 2015 / 15:29

Групација "Нестро" распродаје некретнине милионске вриједности "Нестро Петрола" и "Рафинерије уља" Модрича која се налази у Републици Српској, Србији и Црној Гори.

Руски инвеститори у нафтну индустрију Републике Српске убрзано траже купце за продају свих некретнина од пословних зграда и хала, до хотела, канцеларије, станови и кућа које су у власништву приватизованог ланца бензинских пумпи „Нестро петрол“ и „Рафинерије уља“, преноси портал КАПИТАЛ.ба.

У последњем јавном позиву за достављање понуда наводи се да је укупна почетна цијена понуђених седам некретнина око седам милиона марака, али Нестро је почетком овог мјесеца објавио већи оглас у којем тражи купца за чак 19 пословних зграда, канцеларија, одмаралишта и станова.

За продају је понуђена хала у Модричи, са почетном цијеном од 411.345 КМ. У питању је пословни простор – складиште, површине 1821 м2, који се налази у Модричи.

На продају је понуђен хотел „Мајна“ у Модричи, по почетној цијени од 3.005.785 КМ. У питању је хотел, ресторан, дворане и хотелске собе, укупне површине 834,5 м2, који су у међувремену модернизовани.

Тражи се купац за Руски дом на Јахорини, по почетној цијени од 2.300.136 КМ. У питању је хотел „Гарни“ (површине 1.305 м2) и земљиште.

Понуђена је на продају и кућа са канцеларијским простором, по почетној цијени од 825.602 КМ, која се третира као пословна зграда, површине 358,85 метара квадратних, складиште и земљиште. У питању је надоградња у Лукавици.

Кућа са канцеларисјким простором, по почетној цијени од 106.230 КМ, понуђена је на продају и у Модричи. У питању је стамбено – пословни објекат, површине 76,59 м2.

Групација „ Нестро“ нуди на продају и канцеларије у Подгорици, (Црна Гора) по почетној цијени од 203.333 КМ, У питању је стамбено – пословна зграда површине 156 м2.

Групација „Нестро“ нуди на продају и два стана у Модричи, са почетним цијенама од 46.145 КМ и 68.335 КМ. Понуде за продају некретнина важе до 24. јула ове године.

Продају канцеларије у свим градовима

У огласу који је обављен почетком овог мјесеца, траже купце за пословну зграду у Требињу вриједну 915 хиљада КМ, канцеларије у Приједору, Палама, Бијељини појединачне вриједности веће од 100 хиљада КМ, кафић у Требињу од 152 хиљаде КМ, стан у Београду 234 хиљаде КМ, канцеларију у Бањалуци за 606 хиљада КМ.

Из Нестро групације нису саопштиле разлог распродаје имовине, али је познато да цијела групације има озбиљних финансијски проблема. Само Рафинерија нафте Брод је прошлу годину завршила са акумулираним губитком већим од пола милијарде марака, а пад је настављен и првом кварталу ове године.

Краткорочне обавеза Рафинерије нафте Брод веће су од обртне имовине за 39,6 милиона КМ, а нето задуженост је три пута већа од капитала. Способност Рафинерије да настави пословање зависи искључиво од континуиране финанансијске подршке матичног предузећа Њефтегазинкора Русија, закључила је независна ревизорска кућа „Делоитте“ Бањалука.

Већ дуже вријеме у јавности се спекулише да руски инвеститор намјерава напустити РС. Ове информације никада нису званично потврђене, али сада ће распродаја милионских некретнина подстакнути нову лавину критика на начин управљања и приватизације Нафтне индустрије РС од стране руског инвеститора.0 КОМЕНТАРА

 1. Još jedna afera na pomolu.Šta još treba da se desi pa da ovom narodu dođe iz dupeta u glavu?Svi koji su nas do sada krali činili su ta u milionima km.I nikom ništa.Ko će platiti dugove koje ovi ostave.Poreze i doprinose nisu platili,a radi se o stotinama miliona km.Obavezna ulaganja da i ne pominjem.Ko im je to sve dozvolio?Narod sigurno nije.Ili jest onaj dio naroda što glasa za ove što nam krv piju na slamčicu.

 2. Živimo u zemlji SrpskaBrdaImajuOči.

  Živimo u robovlasničkoj državi u kojoj nas glavni baja opljačka, raspameti, baca u kavez lavovima bijede, stavlja u gladijatorske arene u kojima se podijeljeni na njegove i naše borimo do smrti, a nije daleko dan kad će prije nego nas ubaci u ralje bijede povaditi robovima organe.

 3. Citat:
  Pravo i jedino pitanje je kad će ovaj prekodrinski srpski narod dobiti političare i lidere koji će epopejiku zamijeniti pragmatikom, koji će delati u skladu sa realnošću, a ne u skladu sa „Gorskim vijencem“ i koji neće, prije svega, baš toliko zajebavati sopstveni narod?

  Kako sada stvari stoje, Srbe očekuje bolno buđenje iz dobrovoljno indukovane kome. Kome u kojoj veli braco uvijek i stalno pomaže malom braci. Sna u kojem se pojave Rusi i riješe stvar.

  A, buđenje koje dolazi nudi nam i prijatnu istinu- Ljudi, neka vam bude draži bilo kakav kolač od bilo čijeg govneta!

  Milorad Dodik i svita mu, odavno imaju kretnine i nekretnine na Zapadu i jedu kolače, dok narod i dalje puši laži i jede „ruska govna“.