Нешто смо научили: Италијански се учи у шест основних школа у Српској

Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић разговарао је са амбасадором Италије у БиХ Николом Минасијем о актуелним питањима у области образовања и могућностима унапређења сарадње у овој области.

уторак, 27 фебруара, 2018 / 20:55

Посебно је било ријечи о могућностима изучавања италијанског језика у средњим школама у Републици Српској. Министар Малешевић је упознао амбасадора Минасија са процедурoм увођења другог страног језика у школе, појаснивши да то превасходно зависи од заинтересованости ученика за изучавање одређеног језика.

"Уколико ученици искажу заинтересованост за изучавање италијанског као другог страног језика, Министарство просвјете и културе ће свакако дати сагласност и пружити потребну подршку", рекао је министар Малешевић.

Италијански језик се изучава у шест основних школа у Републици Српској и то у Требињу, Љубињу, Шипову, Теслићу и Лакташима.

На састанку је констатовано да је корист од изучавања сваког страног језика вишеструка те да би већи број ученика и студената који активно говоре италијански језик значио и унапређење размјене и сарадње између Републике Српске и Италије.

Разговарано је и о предстојећем сусрету студената са Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета у Сарајеву са студентима из Италије, као и о важности мобилности студената и сарадње у области високог образовања.