Нешићу јавило кога да предложи за министра

Демократски народни савез (ДНС) предложио је адвоката Мирзу Бајровића из Бање Луке за министра управе и локалне самоуправе у Влади Републике Српске, потврђено је за портал Капитал.

понедељак, 8 јуна, 2020 / 14:03

У изјави за портал Мондо Бајровић је рекао да је дао "начелну сагласност" да буде предложен, те поручио да ипак треба сачекати повратне информације прије дефинитивне потврде да ће замијенити Решићеву.

Бајровић би требало да буде именован у Владу након што је Лејла Решић смјењена због сукоба ДНС и СНСД у Приједору.

ДНС је повратио скупштинску већину у том граду заједно са СДС, након што је СНСД, цијепајући клуб и издвајајући четири одборника, преузео већину без ДНС.

Предсједник ДНС Ненад Нешић прихватио је и један и други "акт непријатељства", а изјавио је да не зна кога ће након Решићке предложити на мјесто министра.

Предсједништво ДНС након смјене Решићеве једногласно је закључило да за то није постојао ниједан разлог, те да је Решићева одлично радила свој посао у три сазива Владе Републике Српске.

"Смјена Лејле Решић је посљедња смјена кадрова ДНС-а коју ћемо прихватити”, гласило је саопштење из ДНС које је насмијало политичку јавност.

Нешић је потврдио да ће се делегације ДНС и СНСД састати у четвртак (11. јуна) у Бањој Луци, како би разговарали о сарадњи ове двије странке. Биће то добра прилика и да упозна "свог" министра.

Бајровић је адвокат, а био је запослен у некадашњем Министарству науке и технологије.1 КОМЕНТАР

 1. Овај текст је занимљив највише ради Николе Лазаревића и Зелених Српске.
  У свом неумјереном самохвалисању синоћ изрече глупост шта би он урадио са буџета када би му мајмуница Алиса дала мандат да буде мандатар.
  Некада давно у познатој брчанској пекари КЛАС јео сам а преко пута мене изгубљен лик једе мртви бурек и саставља владу на папиру јер је човјек добио мандат дал од бабе Биље злочинке нисам сигуран да састави Владу Републике Српске,главом и брадом Бране Миљуш.
  Ко се сјећа те скупштине сјећа се и циркуса,јасно је било којим путем иде Српска,у чисту пропаст од Бране до Додика.

  Питање за Николу Лазаревића је како мисли направити икакав успјех са пуноглавцима и климоглавцима? Код нас у Брчком када Градоначелник нешто сере министру,министар му каже да њега може само смјенити странка а не он јер министар нема никакву одговорност према њему већ само према странци.
  А о националној заступљености да не говоримо, СНСД има муслимане на батерије и чисти ХДЗ.
  На кога Никола рачуна???
  Он своју идеју може само спровести у диктатури подржаној од ОХР и нигдје више у стварности.