Нешић потврдио: Смјењујемо Лејлу Решић

Ненад Нешић, лидер ДНС, потврдио је да ће кадар те странке Лејла Решић бити смијењена са позиције министра управе и локалне самоуправе РС, те додао да странка још није одлучила ко ће је замијенити на тој позицији.

четвртак, 4 јуна, 2020 / 11:47

"Нисмо још одлучили ко ће је замијенити. Углавном, биће то кадар ДНС-а. Лејла Решић дефинитивно одлази из Владе РС", рекао је Нешић за "Независне новине."

Лејла Решић је рођена 8. децембра 1981. године у Приједору. Основну школу и гимназију завршила је у Приједору. Дипломирала је 2006. године на Факултету политичких наука у Сарајеву, одсјек журналистика.

За министра управе и локалне самоуправе Републике Српске изабрана је 29. децембра 2010. године као члан владе Александра Џомбића, а на ту функцију је касније бирана и као члан прве и друге владе Жељке Цвијановић, а на челу истог министарства остала је и у влади Радована Вишковића.

Вијест о смијени најавила је БНТВ, тврдећи да је у питању казна због промјене скупштинске већине у Приједору.

Како БН сазнаје, лидер СНСД-а Милорад Додик телефоном је јучер обавијестио предсједника ДНС-а Ненада Нешића да ће због Приједора смијенити Лејлу Решић, која долази из тог града.

У Приједору успостављена нова скупштинска већина, у којој је ДНС заједно са СДС-ом и СДА, док је СНСД након краћег времена у ком је без ДНС имао већину, остао у опозицији у том граду.