Нешић нови предсједник ДНС, Павић послат у пензију

За предсједника ДНС-а Предсједништво те странке је изабрало Ненада Нешића, док је његов замјеник Милан Радовић.

среда, децембар 25, 2019 / 14:53

До овог рјешења се дошло након што је Милан Радовић одбио да буде предсједник те странке, а приједлог да на челу ДНС-а буде Дарко Бањац није прихваћен, јавља БНТВ.

До избора новог руководства странке дошло је након што су Марко Павић као и његов замјеник Драгутин Родић поднијели оставке. Предсједништво странке за генералног секретара именовало је поменутог Бањца.

На овај начин је за прву руку завршен сукоб у ДНС који је достигао врхунац Павићевим приједлогом Драшка Аћимовића за министра у савјету министара. Нешић, посланик у Представничком дом ПСБиХ одбио је да предложи Аћимовића, већ је као приједлог Тегелтији доставио име пунца свог брата, Млађана Божовића.

Иако је најавио казне због страначке недисциплине, Павић није успио да врати странку под контролу. Гласање о промјени шефа посланичког клуба у НСРС завршено је тако да се видјело да већина посланика ДНС подржава бањца, него што поштује Павићев приједлог. Након што је увидио да је изгубио већину и у предсједништву ДНС, Павић је поднио оставку.

На тај начин је у први план избила струја која заговара ближе односе са СНСД, за разлику од оне која је заговарала опозиционо дјеловање.

Ненад Нешић је након избора у ПСБиХ постао један од најбитнијих делегата за СНСД, иако је њихов бивши члан који је напусти странку због сукоба са Сташом Кошарцем. 2014. појавио се као кандидат Напредне Српске у коалицији са ДНС. ДНС га је превео у своје редове као освету за то што је НС након избора стала на опозициону страну, иако је освојила мандате на њиховој листи.

Нешић је тада требао постати директор Електродистрибуције Пале, али је директор Љубомир Мрда одбио предати фотељу, па је након сапунице која је трајала виШе од годину дана, Нешић постао директор Путева РС.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор