Нешић и Додик: У коалицији смо, а у Приједору онако

Вршилац дужности предсједника ДНС Ненад Нешић рекао је данас да ова странка неће склапати коалиционе споразуме са опозицијом у Републици Српској.

четвртак, 11 јуна, 2020 / 14:44

Додик је након састанка рекао да ове двије странке остају привржене коалицином договору, да ће СНСД подржати кандидата ДНС-а за начелника општине Лопаре, те да ће ДНС подржати њихове кандидате у многим локалним срединама.

Додик је рекао да је једини проблем у сарадњи двије странке настао на локалном нивоу и то у Приједору, што је довело до њиховог разилажења у овом граду, истакавши да ће имати одвојене кандидате за градоначелника.

– Оно што је за нас неприхватљиво јесте прављење коалиционих споразума са СДС-ом и ПДП-ом у вријеме избора – рекао је Додик.

Нешић је рекао да Демократски народни савез остаје у коалицији са Савезом независних социјалдемократа, али да је било размимоилажења у вези ситуације у Приједору.

– Што се тиче локалних организација на нивоу Приједора, очигледно је да између њих постоји анимозитет који у овом тренутнку никаквим декретом или наређењем партијског врха није могуће превазићи.

Нешић је истакао да ДНС нема споразуме са другим партијама, те да самостално иду на побједу у Приједору.

Након овога биће занимљива реакција СДС, који је у приједору формирао већину са ДНС, те се понашао као да ће подржати њиховог кандидата.