Нермин Никшић нови предсједник СДП-а

Нермин Никшић изабран је на ванредном Конгресу СДП-а за новог предсједника те партије. Никшић је изабран са 233 гласа делегата у другом кругу гласања, а његов противкандидат био је Селим Бешлагић, који је у другом кругу имао 224 гласа. У првом кругу кандидати су били и Бесима Борић, Мирко Пејановић и Светозар Пударић. Од акредитованих […]

недеља, 7 децембра, 2014 / 11:31

Нермин Никшић изабран је на ванредном Конгресу СДП-а за новог предсједника те партије.

Никшић је изабран са 233 гласа делегата у другом кругу гласања, а његов противкандидат био је Селим Бешлагић, који је у другом кругу имао 224 гласа.

У првом кругу кандидати су били и Бесима Борић, Мирко Пејановић и Светозар Пударић. Од акредитованих 526 делегата Конгреса, њих 460 је гласало у другом кругу, а 457 је било важећих листића и три неважећа.

Конгрес СДП-а почео је јуче ујутро, а резултати за избор предсједника саопштени су јутрос нешто прије 6.00 часова.

Након избора за предсједника, Никшић је рекао да нема поражених и да је СДП показао свој капацитет, додајући да у наредним мјесецима слиједи борба за нови и бољи СДП.

"Без јаког СДП-а нема јаке БиХ", поручио је Никшић, захваљујући досадашњем предсједнику странке Златку Лагумџији.

Бешлагић је након проглашења резултата честитао Никшићу, захваљујући онима који су гласали за њега.

Он је додао да му никада није била жеља да буде предсједник, већ да укаже на проблеме у СДП-у, преноси портал "Кликс".

Никшић је у претходне четири године обављао функцију премијера Федерације БиХ. Члан је странке од 1993. године, а од 2007. је њен генерални секретар.

Радио је у општини Коњиц на више позиција у пријератном и послијератном периоду.

На челу странке биће до редовног Конгреса, који би требало да буде одржан наредне године, а можда и након тога, уколико буде кандидат за предсједника и на наредном Конгресу.