Нереди у Лондону

Побуњеници који су бацали запаљиве бомбе ноћас су сукобили са полицијом у неразвијеном дијелу Лондона, паливши патролне аутомобиле, зграде и двоспратне аутобусе у једном од најгорих протеста у британској пријестоници у посљедњих неколико година. Око 200 људи бацило је мноштво пројектила и флаша на полицајце недалеко од полицијске станице у округу Тотенхем након што су […]

недеља, 7 августа, 2011 / 20:08

Побуњеници који су бацали запаљиве бомбе ноћас су сукобили са полицијом у неразвијеном дијелу Лондона, паливши патролне аутомобиле, зграде и двоспратне аутобусе у једном од најгорих протеста у британској пријестоници у посљедњих неколико година.

Око 200 људи бацило је мноштво пројектила и флаша на полицајце недалеко од полицијске станице у округу Тотенхем након што су улични протести због убиства једног човјека од стране полиције почетком седмице постали насилни.

У борби између полиције и демонстраната повријеђено је осморо полицајаца, од којих је један задобио повреде главе. Демонстранти су разбијали прозоре, пљачкали околне зграде, банке, трговине и супермаркете, те запалили три полицијска возила на главном путу у близини полицијске станице.

Проблеми су настали у суботу навече након мирних демонстрација против убиства Марка Дагана (29), који је убијен у четвртак након размјене ватре с полицијом.

Даган се налазио у таксију који су зауставили наоружани полицајци у оквиру раније испланиране операције. Један полицајац је побјегао неповријеђен пошто је метак погодио његов "токи-воки". Даганову смрт истражује независни контролни орган полиције.

Иако је било неколико протеста широм Европе повезаних са мјерама штедње због великих државних дугова, лондонска полиција и локалне власти саопштиле су да је узрок ових нереда Даганово убиство.Оставите одговор

Нереди у Лондону

Сукоби полиције са демонстрантима у Лондону потрајали су протекле ноћи и по завршетку иначе мирних протеста због предвиђених владиних мјера штедње.

недеља, 27 марта, 2011 / 15:25

Сукоби полиције са демонстрантима у Лондону потрајали су протекле ноћи и по завршетку иначе мирних протеста због предвиђених владиних мјера штедње. Continue reading "Нереди у Лондону"0 КОМЕНТАРА

  1. Ово је тек почетак, шта ће их још задесити, па нису случајно љигави енглези казнили оног фудбалера, што им је јавно рекао, „од некадашње свјетске и најмоћније империје, британија је сад постала слугењара и послушник америчких масонских магната!“

  2. Nadam se da su skorasnja zbivanja otvorila oci onima kojima sam govorio da se radi o testu na vlastitom terenu.

    Makar oni koji su dovoljno dugo ovdje se sjecaju ovoga…

    Inace,ocekivao sam od tzv.“medjunarodne zajednice“ da posalju svoje posmatrace i da stanu na stranu “spontanim i mirnim demonstrantima“ koji su izasli sa opravdanim zahtjevima.

    Ogradjujemo se naravno sa brutalnim djelovanjem policije u ovom slucaju i ostro osudjujemo nasilno oduzimanje prava na iskazivanje nezadovoljstva.

Оставите одговор