Непристојна понуда: Грчкој отписати дугове ако прими све избјеглице

Грчка би могла да отплати свој дуг страним повјериоцима тако што би отворила центре за мигранте депортоване из Европе. На овај начин Грци дају Европи још једну опцију да ријеши мигрантску кризу, приједлог је чешког предсједника Милоша Земана. „Центри би били изграђени на грчким острвима гдје би били пребачени мигранти враћени из Европе, а Грчка […]

понедељак, 7 марта, 2016 / 00:38

Грчка би могла да отплати свој дуг страним повјериоцима тако што би отворила центре за мигранте депортоване из Европе.

На овај начин Грци дају Европи још једну опцију да ријеши мигрантску кризу, приједлог је чешког предсједника Милоша Земана.

„Центри би били изграђени на грчким острвима гдје би били пребачени мигранти враћени из Европе, а Грчка би задржавајући те мигранте отплатила свој дуг страним повјериоцима“, објаснио је Земан.

Он је у интервјуу казао да је та идеја потекла од једног од његових савјетника и назвао је оригиналном замисли, која би могла истовремено да ријеши два проблема.

Лидери Европске уније ће на сутрашњем самиту са Турском у Бриселу извршити притисак на званичну Анкару да пристане на депортацију великог броја економских миграната из Грчке за шта ће ЕУ издвојити значајна средства.0 КОМЕНТАРА