Непознати резултати сједнице ПИК-а

У Сарајеву је јутрос одржана сједница Управног одбора Савјета за провођење мира у БиХ на нивоу амбасадора, на којој је, како је раније најављено требало да буде ријечи о одлуци Народне скупштине Републике Српске да распише референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ. Амбасадори су око 10.30 часова напустили зграду ОХР-а, гдје је одржан састанак, […]

четвртак, мај 5, 2011 / 12:06

У Сарајеву је јутрос одржана сједница Управног одбора Савјета за провођење мира у БиХ на нивоу амбасадора, на којој је, како је раније најављено требало да буде ријечи о одлуци Народне скупштине Републике Српске да распише референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

Амбасадори су око 10.30 часова напустили зграду ОХР-а, гдје је одржан састанак, али више детаља о томе шта је договорено није познато, јер нико од учесника није дао изјаве нити су се ПИК и ОХР огласили саопштењем.

"Дневни аваз" је на порталу објавио да је високи представник у БиХ Валентин Инцко на захтјев ЕУ одгодио одлуку о поништењу закључака Народне скупштине Српске о расписивању референдума у Републици Српској.

Лист наводи да је одлука донесена да би се челницима РС дала још једна шанса да сами пониште расписивање референдума.

"Аваз" је јавио да је Инцко на данашњој сједници ПИК-а требало да информише амбасадоре о разговорима које је јуче имао са предсједником Српске Милорадом Додиком, те да се договоре о наставку дипломатских притисака на власти Српске да пониште одлуку о сазивању референдума.

Према писању листа, Инцко ће се у понедјељак, 9. маја, у Њујорку састати са челницима УН, а онда га у уторак и сриједу очекују сусрети с америчким званичницима.

Када се врати у наредни четвртак, 12. маја, или ће потписати одлуку о поништењу закључака Народне скупштине Републике Српске, или ће је адактирати.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је јуче да Народна скупштина не може и неће повући одлуку о одржавању референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ и да је високом представнику у БиХ Валентину Инцку сугерисао да, ако то жели, затражи ванредно засједање парламента Српске.

Народна скупштина РС усвојила је 13. априла одлуку о расписивању референдума у Српској на којем би грађани требало да се изјасне да ли подржавају наметнуте законе високог представника у БиХ, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ.  0 КОМЕНТАРА

  1. Како непознати? Француски и руски амбасадор смирили Инцка! Дакле, Кетрин долази да моли Лемија да одустане од референдума у замјену за РЕФОРМУ ПРАВОСУЂА! :D:D:D

    Леми је ово одрадио маестрално! Ако овако испадне… свака част!

    ПРВА ПРЕСУДА Суда у Стразбуру у случају Мактоуф говори о томе какво је бе ха правосуђе. Сви треба да иду његовим путем и ово ће да испадне биље него што сам очекивала!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *