Непал: 19 људи погинуло у авионској несрећи

У несрећи авиона у близини непалске пријестонице Катмандуа погинуло је свих 19 путника и чланова посаде, рекли су званичници. Званичници аеродрома Катманду рекли су да је у авиону било 16 страних туриста који су ишли на Монт Еверест, као и три члана посаде. Узрок несреће авиона, који се срушио по лошем времену, није познат. "Једна […]

недеља, 25 септембра, 2011 / 10:21

У несрећи авиона у близини непалске пријестонице Катмандуа погинуло је свих 19 путника и чланова посаде, рекли су званичници.

Званичници аеродрома Катманду рекли су да је у авиону било 16 страних туриста који су ишли на Монт Еверест, као и три члана посаде.

Узрок несреће авиона, који се срушио по лошем времену, није познат.

"Једна особа подлегла је повредама у болници тако да сада имамо 19 погинулих путника и чланова посаде", рекао је портпарол полиције Бинод Синг Ројтерсу.

Авион приватне компаније "Буда еир" летио је према Катмандуу након обиласка Монт Евереста.

Неименовани званичник аеродрома Катманду рекао је да се авион срушио у мјесту Котданда, око 5 километара јужно од непалске пријестонице.

У Непалу се налази осам од 14 највиших планинских врхова на свијету, укључујући Монт Еверест.

Десетине хиљада планинара и страних туриста долазе сваке године на Монт Еверест и друге планинске предјеле.

Они који нису алпинисти и који не могу да издрже напор тешког терена користе такозване планинске летове различитих приватних компанија како би из ваздуха видјели Хималаје.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *