Неофест почиње кад и викенд!

БАЊА ЛУКА – На бањалучкој тврђави "Кастел" у петак и суботу, 19. и 20. јуна, биће одржан Међународни љетни мировни фестивал "Неофест" током којег ће наступити музичари из региона и неких западноевропских земаља. Након свих недоумица изазваних општом кризом на пољу културе у нашем друштву, обавјештавамо грађане да ће се Међународни мировни фестивал НЕОФЕСТ, ипак […]

среда, 17 јуна, 2009 / 19:23

БАЊА ЛУКА – На бањалучкој тврђави "Кастел" у петак и суботу, 19. и 20. јуна, биће одржан Међународни љетни мировни фестивал "Неофест" током којег ће наступити музичари из региона и неких западноевропских земаља.

Након свих недоумица изазваних општом кризом на пољу културе у нашем друштву, обавјештавамо грађане да ће се Међународни мировни фестивал НЕОФЕСТ, ипак одржати и ове године. Услови у којима ће се реализовати су изузетно тешки али су организатори одлучили да је изузетно битно сачувати традицију као и постигнуте резултате које је овај фестивал до сада несумњиво остварио. Свједоци смо да у години велике кризе култура највише страда, као и да за многе реалне пројекте недостаје подршка, чиме се дио културних потреба и субјеката маргинализује, што је јако штетно по друштво у цјелини, рекли су из организације овог фестивала.

Чињеницу да ће фестивал морати бити много скромнијих димензија него до сада, његови творци (Удружење за урбану културу – УРУК) сажели су у духовит радни назив – НЕОФЕСТ РЕЦЕСИЈА.

На новом, први пут постављеном "Кола стејџу" у простору некадашњег кафеа "Кула" и ове године наступиће, између осталих, група "Елементал" из Загреба, познати хипхопер Ајс Нигрутин из Београда, те ди џеј Џонт Скруф из Лондона.

У оквиру овогодишњег фестивала наступиће и један од пионира хип-хоп сцене у Србији, Вуду Попај; и то 20. јуна на тврђави "Кастел".

Осим њих наступиће и "Електро пионирке", женски ди џеј трио из Бањалуке, одакле долази и екипа "Блек саунд бокс" емисије радија "Kастра, која наступом ди џеј Вудија и ди џеј Дауза слави пет година постојања.

Продаја улазница ће се одвијати на самом улазу у фестивал, односно испред јужне куле тврђаве "Кастел", а цијена улазнице износи 10 КМ по фестивалској вечери.Оставите одговор