Ненад Вуковић од ПДП: Мостар је доказ промашене политике СНСД према ХДЗ БиХ

– Саопштење Градског одбора СНСД Мостар у којем се жале да је само један Србин од 168 приправника у Херцеговачко-неретванском кантону (ХНК) је својеврсно признање пропале и промашене политике савезништва СНСД са ХДЗ, рекао је замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић.

петак, јануар 28, 2022 / 08:36

Вуковић каже да би било потребно да СНСД одговори како су ово понижење дозволили када имају "стратешко партнерство” са ХДЗ који води све процесе у овом кантону.

– Да ли је овај један приправник реципроцитет за Пељешки мост или за подршку "трећем ентитету”? Ако нам дају другог приправника, можда је то за СНСД довољно да им свесрдно помогну да дођу до легитимног члана Предсједништва БиХ. Добро би било присјетити се сада изјава Милорада Додика како Драган Човић у ствари заступа српске интересе с једне стране, а с друге стране овог понижења да је у Мостару од 168 приправника само 1 српске националности, што није случај само ове године, каже Вуковић.

Вуковић истиче да ће можда бити прилика наредних дана да сам Драган Човић одговори на нека од ових питања, обзиром да је позван да говори са свечане говорнице Народне скупштине Републике Српске, што је такође нови апсурд власти.

– Политика подршке ХДЗ-у ради учвршћивања позиције српског народа у оквиру БиХ је Додикова грешка, јер нема апсолутно никаквих бенефита ни резултата од те дугогодишње политичке "љубави и разумјевања”. Коначан резултат ће бити управо симболично као са приправницима, 168:1 за ХДЗ, додаје Вуковић.

Он каже да СНСД помаже ХДЗ-у годинама да оствари фамозну "једнакоправност” у БиХ, а остаје питање зашто СНСД не обезбиједи ту исту једнакоправност за Србе у кантонима са хрватском већином која би била суштинска, а не лажна и формална као сада у ХНК. – Можда би требало да будемо задивљени том тактиком сарадње са ХДЗ, јер је наводно то политика са далекосежним плановима, међутим, нема ту никакве визије ни успјеха за Републику Српску и српски народ ни у прошлости, а неће је бити ни у будућности. Господа из СНСД очигледно не могу да обезбиједе ни приправнике, па очекујемо да престану убјеђивати народ у добробит савезништва са ХДЗ и да прекину ту штетну политику, каже Вуковић.Оставите одговор