Нема воде, ХЕ Требиње 1 не ради

Хидроелектрана Требиње један на брани Гранчарево обуставила је рад због минималне радне коте, проузроковане смањењем воде у акумулацији Билећко језеро. Ово је за портал ТребињеДанас потврдио Љубомир Зотовић, извршни директор за производњу и техничке послове Хидроелектрана на Требишњици. Он каже да је кота акумулације мања од планске за 18,68 метара, те да је овакво стање […]

уторак, 29 новембра, 2011 / 17:42

Хидроелектрана Требиње један на брани Гранчарево обуставила је рад због минималне радне коте, проузроковане смањењем воде у акумулацији Билећко језеро.

Ово је за портал ТребињеДанас потврдио Љубомир Зотовић, извршни директор за производњу и техничке послове Хидроелектрана на Требишњици.

Он каже да је кота акумулације мања од планске за 18,68 метара, те да је овакво стање изазвао дужи сушни период.

У посљедњих шест мјесеци на сливу Требишњице, на гатачком, билећком и требињском платоу, пало је свега 370 до 380 литара кише по квадрату, што је дневни просјек из прошле године.

У новембру је пало свега осам литара кише по метру квадратном, што се дешава једном у 100 година, каже Зотовић.

У хидроелектранама на Требишњици се надају да ће у децембру бити падавина, те да ће овај електроенергетски гигант остварити годишњи план производње.0 КОМЕНТАРА

  1. Прошле године су, то сви знамо, биле поплаве, па су у менаџненту поменуте фирме одлучили да себи подијеле бонусе од по пар хиљада, ко бива, менаџмент се, што би рекли у Брчком, стурио, док су стварали услове за производњу. Да ли ће сада дијелити бонусе, јер су се плахо сикирали због суше?

  2. Прегрмио поплаве, осушио се, трпи терет, вожњу без уља, свашта, али јесенас сам ишао у Бањалуку и дан послије повратка му цркне бош пумпа, није ни Швабо предвидио негативан утицај Крајине.