Нема везе шта се ради, битно је да је државни посао: Бивша министарка Лејла аванзовала у портпарола

Бивша министрица за локалну упаву и самоуправу Републике Српске Лејла Решић из ДНС, очигледно нема проблем са статусним симболима и пословицом "с коња на магарца", тако је њен нови посао портпарол Агенције за банкарство Републике Српске.

четвртак, 29 октобра, 2020 / 14:54

Како наводи портал Капитал, Решићева је изабрана на ту позицију након спроведеног конкурса за пријем у радни однос службеника за односе с јавношћу, који је расписала Агенција за банкарство.

Лејла Решић обављала је функцију министра за локалну управу и самоуправу у Влади Републике Српске од 2010. године до јуна ове године. Решићева је 2006. године дипломирала на Факултету политичких наука у Сарајеву, одсјек журналистика.

Подсјећамо, Савез независних социјалдемократа (СНСД) је од коалиционих партнера на републичком нивоу захтијевао да у овој изборној години не праве коалиције са опозицијом на локалном нивоу. ДНС то није испоштовао и коалирао је с опозицијом у Приједору, што је био разлог да у јуну Решићева буде разријешена са министарске позиције.

Законом је дефинисано да је Агенција за банкарство самостално и независно правно лице, а надзор над њом врши Народна скупштина РС којој је одговорна за свој рад. Агенцијом управља и руководи Управни одбор, директор и замјеник директора које, на приједлог Владе, именује Народна скупштина.Оставите одговор