Нема похвала: УНРС осудило Сању Вулић, њеног бога и Милана Тубина

Удружење новинара Републике Српске осуђује изјаву посланика Савеза независних содијалдемократа у Парламенту Босне и Херцеговине Сање Вулић којом је на понижавајући начин алудирала на ниске плате медијских радника.

субота, 23 маја, 2020 / 20:16

Госпођицу Вулић подсјећамо да је оваква изјава и бахато понашање од изабраног представника срамно у било којем тренутку, за било које занимање, а поготово у периоду кризе кад немали број наших колега страхује да ће остати и без овако мизерно плаћеног посла, без којег политичари као она не би могли доћи до бирача.

Крајње је недопустиво, такође, што предсједник СНСД и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, упркос негодовању Удружења новинара Републике Српске и даље Радио-телевизију БН назива "издајничким медијем". Недвосмислено осуђујемо и то што новинарски рад наше колегинице са Н1 телевизије исти ставља у контекст политичког ангажмана њеног најближег сродника.

Не можемо ни замислити тежу увреду за раднике Радио-телевизије Републике Српске и Алтернативне телевизије од ријечи посланика Српске демократске странке у Народној скупштини Републике Српске Милана Тубина да су ове медијске куће, како је пред камерама рекао, фашистичке.

Нико нема право да се овако односи према новинарима било које куће, јер међу прозванима на овај начин је велик број потомака жртава Независне Државе Хрватске и њеног усташког режима.

Од поменутих политичара очекујемо извињење због ових изјава, а од њихових странака да осуде ријечи и поступке својих колега. Позивамо их да својим дјеловањем у институцијама створе амбијент за несметан рад и веће плате новинара у Републици Српској.