Нема мира за Србе на Косову

ЛИПЉАН – На православном гробљу у косовском селу Старо Грацко код Липљана пронађена је нагазна мина, а мјештани кажу да је несрећа избјегнута "пуким случајем". Мину је открила породица Станојевић, обилазећи гроб сродника. Случај је пријавила полицији која је, у присуству службеника Еулекса, деактивирала мину, пренијели су медији у Србији. Еуелекс је упозаравајућом траком оградио […]

понедељак, 25 априла, 2011 / 07:50

ЛИПЉАН – На православном гробљу у косовском селу Старо Грацко код Липљана пронађена је нагазна мина, а мјештани кажу да је несрећа избјегнута "пуким случајем".

Мину је открила породица Станојевић, обилазећи гроб сродника. Случај је пријавила полицији која је, у присуству службеника Еулекса, деактивирала мину, пренијели су медији у Србији.

Еуелекс је упозаравајућом траком оградио гробље и забранио приступ до даљег, рекли су мјештани Старог Грацког.

На гробљу у Старом Грацку код Липљана сахрањено је и 14 српских жетелаца, убијених у терористичком нападу у јулу 1999. године. Починиоци тог убиства још нису пронађени.

Експлозивне направе на гробљу у Старом Грацком постављане су и ранијих година. Није било жртава, пошто су на вријеме уочаване.