Нема је ко аеродрома: Гдје нестаде требињска фабрика кондома

Прије тачно годину дана челници града Требиња, предвођени градоначелником Луком Петровићем, најавили су велику инвестицију и градњу Фабрике за производу медицинских кондома, у којој је требало да се запосли 180 радника.

среда, 18 априла, 2018 / 01:24

Скупштина града Требиња 20.5.2017. године је донијела Одлуку о продаји 12.000 квадратних метара земљишта у Индустријској зони Волујац за градњу нове фабрике. У њој су углавном требали да се запосле ратни и цивилни инвалиди са подручја Требиња и источне Херцеговине.

Челници града су тврдили да је све договорено са инвеститором, да је у Њемачкој купљена лиценца за производњу кондома, и да ће радници убрзо почети са радом. Дворски медији су мјесецима писали о великом пројекту, градски плејбоји збијали шале, а спекулисало се и о асортиману производа, могућности извоза… Убрзо је све утихнуло и напрасно је настао мук!

Ни послије годину дана није направљен ниједан корак у реализацији ове инвестиције, и по свему судећи да ће несуђена Фабрика требињских кондома доживјети судбину „Николе Тесле“, пута за Љубиње, аеродрома Зупци, обновљене пруге до Чапљине, ХЕ Дабар, система хидроелектрана на Дрини…

Градоначелник Петровић мудро ћути, и вјероватно ће по старом обичају истурити свог кума и замјеника Мика Ћурића да вади вруће кестење из ватре, и објашњава грађанима зашто је пропао један у низу најављених пројеката, и зашто градске власти нису у стању да доведу једног инвеститора, отворе бар неку већу продавницу или мали производни погон са неколико радника.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор