Нема блажег третмана за атлетске звијезде

Предсједник Међународне атлетске федерације (ИААФ) Ламин Дијак изјавио је да упркос грешкама великих звијезда неће промијенити правило којим се први погрешни старт у спринту кажњава дисквалификацијом. Почетак првенства свијета у Даегу обиљежило је искључење из даљег такмичења великих атлетских звијезда, као што је олимпијски шампион и свјетски рекордер у трци на 100 метара Јамајчанин Усеин […]

субота, 3 септембра, 2011 / 18:01

Предсједник Међународне атлетске федерације (ИААФ) Ламин Дијак изјавио је да упркос грешкама великих звијезда неће промијенити правило којим се први погрешни старт у спринту кажњава дисквалификацијом.

Почетак првенства свијета у Даегу обиљежило је искључење из даљег такмичења великих атлетских звијезда, као што је олимпијски шампион и свјетски рекордер у трци на 100 метара Јамајчанин Усеин Болт.

Он је у финалној трци на 100 метара реаговао прије судијског пуцња, због чега је услиједила аутоматска дисквалификација.

"Правило дисквалификације због погрешног старта је добро правило. Дуго са радио на његовом усвајању и не видим разлог зашто бисмо га укидали", рекао је Дијак.

Он је нагласио да се уосталом, и сам Болт повиновао том правилу, јер је одмах после грешке скинуо дрес и рекао "у реду је, идем напоље".

Дан после дисквалификације Болта због погрешног старта, Кубанцу Дајрону Роблесу одузета је златна медаља, јер је током финалне трке на 110 метара с препонама руком засметао Кинезу Лију Ксијангу да дође до циља.

"Судијска одлука о дисквалификацији Роблеса је била потпуно исправна", истакао је Дијак.Оставите одговор