Неком пласман, неком бараж

Вечерас након мечева широм Европе сазнаћемо имена још пет фудбалских репрезентација које ће играти на смотри најбољих селекција на Старом континенту. До сада визе за Европски шампионат овјериле су репрезентације домаћина Украјине и Пољске, Њемачке, Италије, Холандије, Енглеске и Шпаније. Поред тога, биће познато и којих ће осам репрезнтација бити учесници баража за ЕП. За […]

уторак, октобар 11, 2011 / 10:51

Вечерас након мечева широм Европе сазнаћемо имена још пет фудбалских репрезентација које ће играти на смотри најбољих селекција на Старом континенту.

До сада визе за Европски шампионат овјериле су репрезентације домаћина Украјине и Пољске, Њемачке, Италије, Холандије, Енглеске и Шпаније. Поред тога, биће познато и којих ће осам репрезнтација бити учесници баража за ЕП.

За сада се још не зна ко ће директно на шампионат у групама Б, Д, Ф и Х, као и ко ће бити најбоља другопласирана селекција у квалификацијама, а у игри су Швеђани, Данци или Португалци и Хрвати. Највише ватре требало би да буде на мечевима Данска – Португалија и Француска – БиХ.

Репрезентацији Србије је за улазак у бараж неопходна побједа на мечу у Словенији, а уколико се то не догоди у доигравању наћи ће се селекција Естоније.

За директан пласман на ЕП, Грчкој је потребан бод у Грузији, Русији је потребна побједа над Андором, док Французима треба бод против БиХ, а изабраницима Сафета Сушића треба тријумф у "Сент Денију".

Репрезентацији Португалије довољан би био бод на гостовању у Данској, док Скандинавцима треба побједа на овом мечу. Швеђани јуре побједу над Холандијом, мада им у неким варијантама одговара и реми. Хрвати за директан пласман морају да добију Летонију и да Грузија савлада Грчку. Републици Ирској неопходно је да савлада Јерменију и да Андора побиједи Русију, док Јерменима треба да побједе у Ирској, као и да Андора порази Русију.

Када је ријеч о баражу, Шведска, Русија ,Хрватска, Грчка, Данска и Португалија у најгорем случају играће у баражу. Белгијанци би за доигравање требао да славе у Њемачкој, док Турска мора да савлада Азербејџан а да "панцери" не изгубе од Белгије.

Република Ирска не смије да изгуби од Јерменије, док овим другима треба да побиједе у Ирској. Чешкој за бараж треба да побиједи у Литванији, а да Шкоти не славе у Шпанији. Са друге стране Шкотској треба да слави у Шпанији, а зависиће и од резултата Чеха у Литванији.Оставите одговор