Неколико повријеђених на протесту против Берлускониja

Неколико људи је повријеђено, а двоје је приведено током протеста на којима су у Милану демонстранти захтијевали оставку италијанског премијера Силвија Берлусконија, … …послије оптужби да је плаћао сексуалне услуге 17-годишњој дјевојци, што је касније, како тврде демонстранти, покушао да прикрије користећи свој положај. Демонстранти су се окупили и јуче у близини Берлусконијеве виле у […]

понедељак, фебруар 7, 2011 / 10:43

Неколико људи је повријеђено, а двоје је приведено током протеста на којима су у Милану демонстранти захтијевали оставку италијанског премијера Силвија Берлусконија, …

…послије оптужби да је плаћао сексуалне услуге 17-годишњој дјевојци, што је касније, како тврде демонстранти, покушао да прикрије користећи свој положај.

Демонстранти су се окупили и јуче у близини Берлусконијеве виле у Аркореу, у којој италијански премијер наводно организује дивље забаве с младим женама.

Скупу је присуствовало више стотина људи, а до сукоба с полицијом дошло је када је мања група покушала да уђе у вилу премијера.

Неки од демонстраната носили су маске Берлусконијевог искеженог лица прекривеног дијеловима доњег веша, а једна жена била је одјевена у одору какву носе тужиоци, у знак подршке правосуђу које Берлускони често напада.

Мања група демонстраната која се одвојила од осталих, покушала је да уђе у вилу и сукобила се с полицијом, пренио је АП.

Демонстранти су на полицијски кордон бацали флаше, а полиција је затим употребила пендреке.

У сукобу је повријеђено неколико људи на обе стране, а двије особе су приведене.

Демонстрације против Берлусконија одржане су у Милану и јуче, када се окупљенима на миланском стадиону обратило више истакнутих прољевичарских интелектуалаца, међу којима и писци Умберто Еко и Роберто Савиано, као и лидери италијанских синдиката.

Берлускони (74) је одбио да поднесе оставку и још једном поновио да би превремени избори нанијели „озбиљну штету” земљи која покушава да изађе из рецесије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *