Неки се понадали: Меџлис у Бањој Луци негира да је спустио заставу у знак жалости за Иринејем

Меџлис Исламске заједнице Бања Лука је издао саопштење у којем је наведено како застава на мунари Ферхадија џамије у овом граду није спуштена поводом смрти патријарха Иринеја.

недеља, 22 новембра, 2020 / 22:26

Из Исламске заједнице су подсјетили како је реису-л-улема Хусеин-еф. Кавазовић упутио саучешће Српској православној цркви поводом смрти патријарха

"Меџлис Исламске заједнице Бања Лука обавјештава јавност да је реису-л-улема, Хусеин -еф Кавзовић упутио саучешће Српској православној цркви поводом смрти патријарха Иринеја што сматрамо гестом цивилизацијског чина. Што се тиче нетачних навода о спуштању бајрака на мунари Ферхадија џамије обавјештавамо јавност да таквих радњи није било.

Бајрак се поставља сходно процедури Исламске заједнице и свако помјерање бајрака се дешава искључиво по инструкцији надлежних органа Исламске заједнице у Босни и Херцеговини”, саопштено је из ИЗ-а у Бањој Луци, преноси "Н1".

Поглавар Српске православне цркве (СПЦ) патријарх Иринеј сахрањен је данас у крипти Храма Светог Саве у Београду.

Ковчег са посмртним остацима патријарха у крипту су пренијели гардисти Војске Србије, а самом чину сахране нису могли да присуствују вјерници због епидемиолошких мјера које су на снази у земљи због корона вируса.

Патријарх Иринеј први је патријарх који је сахрањен у крипти Храма Светог Саве.Оставите одговор