Неки мјере и то: Посланици који нису узимали ријеч

Шесторица посланика у Народној скупШтини Републике Српске током прошле године нису проговорили ни ријеч!?

четвртак, 17 марта, 2016 / 20:17

На 17 сједница Скупштине одржаних током 2015. нису имали ниједну дискусију. Фактор је анализирао који су то посланици ‘ћутолози’: из СНСД Милорад Јагодић и Илија Таминџија, Милан Дакић из ДНС, потом посланик СРС и члан Клуба посланика Социјалистичке партије Драган Ристић, млада ХСП-овка (клуб Домовина) Ивана Ловрић и посланик СРС Републике Српске, која дјелује у клубу са СДС, Синиша Илић.

При том су Дакић, Ристић, Ловрићка и Илић професионални посланици, који мјесечно из буџета добијају по 2.550 марака. А када се на то дода минули рад и остале принадлежности, сваки од њих прими око три хиљаде марака. Јагодић и Таминџија нису професионални посланици, али из СкупШтине примају паушал од 1.750 марака. При том имају завидне плате у матичним предузећима. Јагодић је директор Шумског газдинства Сјемећ из Рогатице, док је Таминџија један од извршних директора у ХЕ на Требишњици.

Од посла у Скупштини се нису претјерано уморили ни СНСД-ови посланици: Ненад Кузмић, Горан Јеринић, Чедо Вуковић и Игор Жунић, који су имали само по једну дискусију за 365 дана. Као ни посланик СРС Неда Петрић, која је недавно приступила ДНС-у, те посланик СДС Драгомир Васић који би се могао правдати тиме што му је пред Судом БиХ почело суђење, па све више времена проводи у Сарајеву.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *