Неке институције преселити у Источно Сарајево

Источно Сарајево требало би да буде сједиште дијела заједничких институција БиХ у којима би се запошљавали људи из овог града, који би пунили буџет Републике Српске (РС), а не Федерације БиХ, изјавио је Зоран Трапара, носилац листе Народне странке „Радом за бољитак“ за Народну скупштину РС из Изборне јединице пет. Трапара је рекао да ће […]

понедељак, септембар 20, 2010 / 14:55

Источно Сарајево требало би да буде сједиште дијела заједничких институција БиХ у којима би се запошљавали људи из овог града, који би пунили буџет Републике Српске (РС), а не Федерације БиХ, изјавио је Зоран Трапара, носилац листе Народне странке „Радом за бољитак“ за Народну скупштину РС из Изборне јединице пет.

Трапара је рекао да ће се, ако буде изабран за посланика, залагати за европске интеграције, те за развој економије, и међународну сарадњу.

"Као лице које је учествовало у одбрани и стварању Источног Сарајева, као човјек који зна шта су све моји суграђани, комшије и пријатељи пропатили да би сачували и изградили овај град и РС, несхватљиво је да неки ратни шверцери цигаретама одлучују о мом граду, као неком дистрикту", истакао је Трапара на конференцији за новинаре.

Он је поручио да ће залагати да Источно Сарајево добије посебан статус у РС, уколико Бањалука буде проглашена за главни град, јер свима мора бити јасно да без јаког, моћног и развијеног Источног Сарајева, нема ни јаке Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *