Нека га Сарајстанци ставе на списак: Американац каже да у Сребреници није било геноцида

Амерички писац и члан Комисије за истину о Јасеновцу Џеред Израел каже да се у Сребреници није догодио геноцид.

недеља, септембар 9, 2018 / 12:01

„Српским официрима и политичарима је пресуђено за нешто што се није догодило“, рекао је Израел за „Вечерње новости“ и додао да све личи на случај „Драјфус“ /најпознатији примјер неправедних оптужби и осуди недужних људи/.

Израел, који већ шест година истражују догађај из јула 1995. и ускоро ће објавити књигу о томе, каже да се извори ове преваре налазе у Ватикану и да је све режирано тако да се уништи понос Срба и да се они дубоко драматизују.

„Злочин Срба је њихово постојање, што значи да су одбили да се прилагоде и подвргну контроли Ватикана и што су свједоци ватиканског саучесништва у нацистичким и усташким злочинима у Другом свјетском рату“, рекао је Израел.

Он каже да Ватикан жели да контролише руско православље, док српски отпор има велики утицај на руски народ, који у великој мјери поштује Србе. „Зато Срби морају бити покорени, сломљени и дискредитовани“, рекао је Израел.

Амерички писац каже да је хрватски кардинал Алојзије Степинац био ратни злочинац који је у име католичке вјере Србе покрштавао, убијао и протјеривао,

„Када је 1945. године ухапшен и суђено му у Америци, Ватикан је то покушао да прикаже као освету комуниста. Реаговала је Титова влада, а највећу улогу одиграо је Сава Косановић /Теслин нећак, краљев па Брозов амбасадор/“, навео је Израел.

Он каже да је Косановић 1947. године написао књигу у којој је цитирао изводе из хрватске штампе од 1941. до 1945. године, у којој су се „усташе и Ватикан“ хвалили својим злодјелима над комшијама Србима.

„У томе је предњачила црквена штампа. Главни уредник свих тих новина био је вођа такозване Католичке акције Алојзије Степинац, који се и сам `лаћао пера` и писао о овим злочинима. Одмах по објављивању Косановићеве књиге, све полемике у Америци о Степинцу су стале“, рекао је Израел.

Он истиче да је број настрадалих Срба од 1941. до 1945. у НХД већи од милиона, при чему је у Јасеновцу, према Александру Арнону, свједоку оптужбе на суђењу Адолфу Ајхману у Јерусалиму 1961. године, убијено око 600.000, а у другим логорским комплексима НДХ још неколико стотина хиљада Срба.

„Прегледајући архиву Њујорк тајмса, видио сам да се у чланцима из 1945, 1961. и 1972. о Јасеновцу говори као о стратишту у Хрватској гдје је убијено од 700.000 до 800.000 углавном Срба. У енциклопедији Јад Вашема из 1990. наводи се број од 600.000“, наводи Израел.

Он истиче да се затим, како се разбуктавао рат на Балкану 90-тих, број убијених Срба свео на неколико десетина хиљада.

„Ватикан и Њемачка су, у ствари, наставили посао из 1941. године. Слиједећи историјска документа, потпуно је јасно да је Ватикан најзаслужнији за стварање НДХ и да се за такву монструм државу залагао и прије 1941. године“, рекао је Израел.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *