Нејмарови дресови за дан зарадили милион евра

Више економија него спорт: Иако је тек јуче стигао у Пари Сен Жермен из Барселоне, бразилски фудбалер Нејмар се већ почео исплаћивати новом клубу.

субота, 5 августа, 2017 / 10:39

ПСЖ је продају Нејмарових дресова почео у петак ујутро у 10 сати, а за само један дан је продато више од 10.000 дресова, чиме је клуб зарадио милион евра.

Двадесетпетогодишњи Нејмар је у ПСЖ стигао из Барселоне у рекордном трансферу вриједном 222 милиона евра, а дресови с његовим именом у просјеку коштају 100 евра.

Ако се дресови наставе продавати овим темпом, ПСЖ ће до средине марта наредне године зарадити уложених 222 милиона евра, дакле, већ у првој сезони Нејмаровог петогодишњег уговора. Међутим, треба имати на уму да ПСЖ дијели новац с произвођачем дресова, компанијом "Најк".

Потражња за дресовима је огромна, тако да ће купцима у једној од двије ПСЖ-ове продавнице бити омогућено да купе само један дрес по особи.

ПСЖ је у јуче представио Нејмара на конференцији за медије, а потом је поздравио навијаче окупљене испред стадиона. Данас ће бити представљен навијачима и на Парку принчева прије прве утакмице нове сезоне француске Лиге 1, коју ПСЖ игра против новог члана лиге Амиена.