Нејмарова плата у Паризу јуриће 5000 евра на сат!

Ако је судити по писању водећих европских медија, Бразилац Нејмар не само да ће оборити свјетски рекорд у износу који ће један клуб морати да плати за јендог фудбалера. Нејмар ће преласком из Барселоне у Пари Сен Жермен, имати и нестварну плату.

четвртак, 3 августа, 2017 / 11:12

Да би неко купио Нејмара, мора да плати Барси 222 милиона евра. Наводно, газде ПСЖ су на то спремне. А спремне су и на издвајање додатне суме, како би и сјајни бразилски фудбалер био задовољан.

Годишње, плата би му била 45 милиона евра. То, само по себи, звучи невјероватно, па ћемо пробати да то сведемо на неке мање бројке, уједно и мање временске интервале.

Нејмар ће на недељном нивоу примати 865.000 евра. Већ на први поглед је јасно колико то одудара од било чега досад познатог. Не само у свијету спорта.

А ако неко има 865.000 евра недељно, то значи да сваког дана заради 123.571 евро. По сату, не радном него сваког сата, биће богатији за 5.148 евра. Или 85 евра сваког минута.

Нејмар да Силва добио је дозволу челника Барселоне да напусти клуб, а он се прије пар дана вратио у Барселону, али само да саопшти саиграчима да више неће носити исти дрес.

На званичном твитер профилу ‘Блаугране’ издато је кратко саопштење у коме се наводи да Нејмар није тренирао у сриједу, уз дозволу тренера Ернеста Валвердеа, како би могао да "ријеши питање своје будућности".

Занимљиво је питање ко ће и како платити "откуп" Барселони, јер се због питања финансијског фер плеја међу клубовима, спекулисало да ће новац бити исплаћен Нејмару преко спонзорских уговора, па ће он сâм платити своју ‘слободу’.

Уколико Бразилац заиста потпише уговор са "свецима" клуб из Париза ће бити приморан да до 31. јануара 2018. прода играче у вриједности од 110 милиона еура како не би прекришио правила финансијског фер плеја.