Нејмар руши све рекорде – у симулирању фаула

Капитен Уругваја, Дијего Лугано, упозоравао је судије пред почетак полуфиналног сусрета са Бразилом на Купу Конфедерација да Нејмар злоупотребљава своју конституцију како би прелако падао и варао симулирањем. Тим поводом је реаговала чак и Фудбалска федерација Бразила издавањем званичног саопштења у коме је речено да Уругвајци покушавају да изврше притисак на судије, како би некажњено […]

четвртак, јун 27, 2013 / 15:14

Капитен Уругваја, Дијего Лугано, упозоравао је судије пред почетак полуфиналног сусрета са Бразилом на Купу Конфедерација да Нејмар злоупотребљава своју конституцију како би прелако падао и варао симулирањем.

Тим поводом је реаговала чак и Фудбалска федерација Бразила издавањем званичног саопштења у коме је речено да Уругвајци покушавају да изврше притисак на судије, како би некажњено прошли евентуални оштрији стартови над Нејмаром.

Ипак, након одигране утакмице чини се да је Лугано био потпуно у праву и да су његова упозоравања на симулирања била оправдана.

Бразил је савладао Уругвај са 2:1, а Нејмар, који је био асистент код другог гола, је у посљедњим минутима сусрета пао као покошен након изгубљеног дуела са Валтером Гарганом. Неспорно је да 21-огодишњи Бразилац посједује огроман таленат, али љубитељима фудбала није јасно зашто су му потребни ови неспортски трикови и симулирања.

Многи су констатовали да ће се оваквом глумом одлично уклопити у екипу Барселоне, која је одавно на лошем гласу када је у питању симулирање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *