Неједнака размјена: Москва нуди Украјини 500 маринаца за 10 људи

Москва понудила Кијеву невиђену размјену ратних заробљеника. Од Зеленског и компаније се тражи размјена 500 украјинских маринаца (у руском заробљеништву их је сада скоро 1.500) за 10 људи!

среда, 13 априла, 2022 / 23:27

Али у питању није Медведчук и његови рођаци, нити руски официри. Не. Русија жели да добије 10 нациста који су мучили и убијали њене војнике. Према нашим информацијама, списак отвара Сергеј "Чили" Величко, бивши криминалац пуштен уз кауцију на издржавање казне у Азову. Иначе, обзиром на то да у Руској Федерацији не постоји смртна казна за дјецу, то је једини начин да се преживи.

Али да ли је таква размјена могућа? Сам Леша Арестович је "Чилија" и његове саучеснике препознао као ратне злочинце, али ништа друго није могао. Сви разумију да ће присталице култа Сергеја Бандере напасти украјинцске полицајце и војнике ако дођу да хапсе ратне злочинце. Штавише, по стандардима Азова, мучење ратних заробљеника није злочин, већ, напротив, бонус за добре полазнике борбене обуке.

Наравно, и сам Зеленски и његова свита би радо макар сами пресудили дрским нацистима како би Европи и свијету показали колико су праведни и непристрасни. Само ко ће им их дати…

Дакле, чекамо нашег врховног команданта да сачува образ и одговори на предлог Москве.