Недељко Чубриловић: Поништити закон

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да ће Влада инсистирати на поштивању закона када су у питању "Жељезнице РС" и да ће као већински власник тражити одговорност оних који су довели предузеће у тренутно стање. Чубриловић је рекао новинарима у Бањалуци да је Влада након јучерашње редовне сједнице разматрала ово […]

четвртак, јун 9, 2011 / 15:33

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да ће Влада инсистирати на поштивању закона када су у питању "Жељезнице РС" и да ће као већински власник тражити одговорност оних који су довели предузеће у тренутно стање.

Чубриловић је рекао новинарима у Бањалуци да је Влада након јучерашње редовне сједнице разматрала ово питање, и да ће око 16.00 часова наставити сједницу о тој теми.

"Ситуација је прилично компликована, постоје показатељи да нисмо имали реалну слику о `Жељезницама РС`, у овом тренутку тешко је изнаћи паре које се дугују и то нико не спори радницима, али и данас је наставак сједнице па ћемо видјети како ће се све одвијати", рекао је Чубриловић.

Он је нагласио да су ресорно министарство и Влада имали званичне показатеље из "Жељезница РС", али да те информације које су имали тада и које је представио директор предузећа нису исте.

Министар саобраћаја и веза није желио да коментарише наводне политичке сукобе међу радницима и руководством предужећа, истичући да у "Жељезницама РС" као систему веома важном за Српску нема мјеста за страначка препуцавања.

Чубриловић је демантовао и наводе да је због ситуације у "Жељезницама" у сукобу са другим министрима истакавши да у Влади постоји потпуна сагласност када су у питању "Жељезнице РС".

На питање да ли се лично осјећа одговорним за стање у "Жељезницама РС", Чубриловић је рекао је да се осјећа превареним.

Око хиљаду радника "Жељезница РС" од јуче у 7.00 часова потпуно је обуставило рад.

Представници синдиката овог предузећа најављивали су раније да ће свих шест синдиката ступити у генерални штрајк ако управа предузећа до тада не повуче дисциплинске пријаве покренуте против појединих жељезничара.0 КОМЕНТАРА

  1. To ministre,znaci na vlasti su pored sto su kriminalci sada su i lazovi.Ima ona narodna ko laze taj i krade,sto se u slucaju zeljeznica pokazalo kao istinito.Najveci krivci su za stanje ne samo zeljeznica nego i citavog sistema su politicke elite, a jos vise narod sto im daje legitimitet ali nazalost legitimitet im daju oni koji dobivaju posao mimo potreba i ocit primjer da su ZRS politicka a ne profitabilna firma.Napred Petko Stanojevic,ministar Cubrilovic i istazni organi boljeg dijela BIH ostali stoj.

Оставите одговор